Sajtos pogácsa

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanálnyi cukor
  • őrölt fehérbors
  • tetejére 1 dl tej

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt és beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk. Miután egy nagy tálban a margarint szétmorzsoltuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot, a sót, a borsot, majd alaposan összedolgozzuk. Egy nagyobb tálba lisztet szórunk, beletesszük a tésztát, majd a tetejét is meglisztezzük, és konyharuhával letakarjuk. Duplájára kelesztjük. Előveszünk egy nagyobb deszkát, belisztezzük. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy nagyobb sütőt sütőpapírral kibélelünk, majd a pogácsákat rárakjuk egy kicsit távolabb egymástól. A tetejüket megkenjük tejjel, esetleg sajtot is tehetünk rá. Még 15-20 percig hagyjuk kelni, ezután előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.